Odlingar på gång just nu

Det är härliga tider nu! När man ääääääääntligen får påbörja odlingssäsongen igen. I slutet av februari frösådde jag de första fröna. Tomat, purjo, paprika, dill, vitlöksblast, citronbasilika och vattenmelon. I mitten av mars har jag frösått persilja, citronmeliss, gräslök och nejlikrot. Sen är det ju vinter- /kallsådden också.


I mitten/slutet av mars har jag skolat om första omgången i rymligare krukor. Än så länge ryms allting gott och bra under växtbelysningen, men, ehumm, med 30 st tomatplantor, 4 st vattenmelonplantor och såsmåningom en hel del squachplantor och annat så gissar jag att det kommer att bli ganska trångt under lamporna. Men det löser sig.

Strax efter omplanteringen. 

Nu i slutet av mars har jag kallsått mera grejer, men denna gång i styroxlådor (från den lokala fiskbutiken) som placerats i mitt lilla flyttbara växthus längs med väggen.

Receptet lyder som följande: ett tjockt lager jord, frön, ett mycket tunt lager jord (anpassa enligt fröet) och sen snö på och in i växthuset. Nu ska jag följa med lite när snön smälter och när det blir aktuellt att vattna antingen med snö eller med vatten. Men det gäller också att inte dränka fröna.
Jag sådde spenat (egna frön och nyköpt nyzeeländsk), grönkål (en röd och en grön), sommarblomma, basilika, gräslök och plocksallat. Jag använde en hel del gamla frön, så få se vad som faktiskt kommer att gro. Därför har jag t.ex. spätt på riktigt tätt med spenatfröna i bilden ovan, för de har nämligen nåt år för mycket på nacken.

Vilka frön och plantor har ni på gång?

Kommentarer