Vispgrädde av kokosmjölk

Dagens tips: vispa upp kokosmjölk som ett något hälsosammare och raw foodigt alternativ till vispgrädde. Kokosmjölken blir fluffig, krämig och jättegod! Passar utmärkt till plättar, pannkakor och i kaffet. Obs, kokosmjölken smakar ju - surprise, surprise -mycket kokos, så åtminstone jag kan lätt tycka att kokossmaken blir för dominerande. Men det betyder ju bara att man inte smäller i sig en hel skål av bara farten. Smart.

Tips för tipset: ställ i kylskåpet en stund så blir grädden fastare i konsistensen.

OBS, undvik kokosmjölk i metallkonserver, eftersom konserverna innehåller plastkemikalien och hormonsstörande ämnet bisfenol A, som lätt emigrerar till den feta kokosmjölken.

Kommentarer

Mia sa…
Fick tipset att koka mjölken så försvinner kokossmaken. Har inte testat. Vet inte om man kan vispa upp den efter det.
Åh, tack för tipset! Jag råkar faktiskt ha en liten kastrull med gröt där jag skarvade i med lite kokosmjölk eftersom jag försöker rensa ur skåpen lite innan resan. Får rapportera sen om kokosmaken försvann.