Raawka - ett nytt café i Vasa

Idag lunchade jag på det nya raw food caféet Raawka som finns på Brändö i Vasa, faktiskt i Sweet Wasas tidigare lokal. På menyn stod zucchinipasta med tomatpesto. Väldigt gott! Jag var sjukt hungrig så jag var nästan lite orolig att portionen inte skulle mätta mig, men det gjorde den nog. Pastan serverades toppad med några oliver och ett fröknäckebröd. Jag tog vatten, men det fanns även kokosvatten att köpa. Lite dyrt kändes det med 12 euro för en lunch, men å andra sidan är det väl ekologiska och färska produkter. Jag frågade faktiskt inte om ekologin...


Te eller kaffe hörde till lunchpriset, men jag köpte även en chokladboll som smakade så gott så jag kunde ha slängt i mig tio stycken på raken. Men chokobollen var så fyllig så då skulle jag nog ha spytt... De hade förresten ingefärste av märket Pukka! Så himla gott!

Det fanns också vegetariskt varm mat att få, tomatsoppa med kokos. Senare kommer det även att finnas smoothies, vetegrässhottar (!), smörgåsar och annat. En liten hylla med produkter kommer de även att fylla så småningom.

Kommentarer

Oj, Pukkas ingefärste - jag tror det var det jag fick en gång av nån som varit utomlands och när det tog slut var jag helt förstörd för att jag inte hittade nåt lika bra nånstans... men det är faktiskt så länge sen att jag inte ens kommer ihåg om det var så det hette.
Det är helt sjukt gott så det är säkert det du tänker på.
Mia sa…
Var där idag. Helt ok, men jag blev mättare av Vegana. Godsakerna såg dock goda ut! Next time! Ljuvligt med ställen som är gluten och mjölkfria! Säljer inte ekosoppi Pukka? Jag har hållit mig till deras te sedan jag började doktorera. Dyrt men GOTT!
Mm, portionen skulle kanske nog ha fått var lite större. Kan vara att det finns på Ekosoppi. Är ny till märket så har inte förstått att kolla tidigare.
Allt hos oss på Raawka är ekologiskt! Därför blir priserna lite dyrare.

Bra med respons och kritik. På det sättet kan vi och vårt koncept utvecklas :)
Sophia: Det var det jag tänkte! :) Joo ekologiskt och fräscht får och ska kosta. Intresset är stort för ett fina café :)