Nu har mitt björksavsvin lagrats i ungefär ett år. Jag bryggde vinet av björksav, russin, citron, ekologiskt rörsocker, jästnärsalt och vinjäst. Bloggade om processen i det här inlägget. Jag testade vinet för första gången kring juletid när vinet hade stått ungefär ett halvt år. Då tyckte jag att det smakade lite för starkt och surt.
Vinet smakar fortfarande starkt, men en del av surheten har nog försvunnit. Jag tycker att det blev helt okej och det var ett roligt experiment. Jag kommer nog inte att göra en till sats iår, utan björksaven jag samlar nu kommer jag att dricka direkt eller sätta i frysen. Om nån vill ha en smaktur är det bara att vika in till vår röda stuga för en hutt, hihi.
Vinet smakar fortfarande starkt, men en del av surheten har nog försvunnit. Jag tycker att det blev helt okej och det var ett roligt experiment. Jag kommer nog inte att göra en till sats iår, utan björksaven jag samlar nu kommer jag att dricka direkt eller sätta i frysen. Om nån vill ha en smaktur är det bara att vika in till vår röda stuga för en hutt, hihi.
Kommentarer
Och jag kommer gärna ner och smakar en slurk nn dag :)