May 6, 2013

Det färdiga björksavsvinet

Nu har mitt björksavsvin lagrats i ungefär ett år. Jag bryggde vinet av björksav, russin, citron, ekologiskt rörsocker, jästnärsalt och vinjäst. Bloggade om processen i det här inlägget. Jag testade vinet för första gången kring juletid när vinet hade stått ungefär ett halvt år. Då tyckte jag att det smakade lite för starkt och surt.

Vinet smakar fortfarande starkt, men en del av surheten har nog försvunnit. Jag tycker att det blev helt okej och det var ett roligt experiment. Jag kommer nog inte att göra en till sats iår, utan björksaven jag samlar nu kommer jag att dricka direkt eller sätta i frysen. Om nån vill ha en smaktur är det bara att vika in till vår röda stuga för en hutt, hihi.

6 comments:

Sofie said...

Du kunde ju börja ta betalt för vinprovning och sätta ut en skylt vid vägen! ;) Synd att det inte finns mer utrymme i den röda stugan, annars kunde vi starta upp en riktig business! :) Sommarcafé med vinprovning skulle vara något!

Maggie said...

Hehe, fin ide ;) Synd att statens monopol skulle sätta käppar i hjulet.

Sofie said...

Ja, länge leve svartjobben! Nej, skojade bara..uhm.... ;)

Och jag kommer gärna ner och smakar en slurk nn dag :)

Maggie said...

Joo! Det ska du göra :D

ponks said...

wow, jag är så imponerad av dina eskapader. dom länkar till dig på "vilda ätliga växter"-forumet på facebook :)

Maggie said...

Ponks: Så kul! :D Men tyvärr tyckte jag ju inte att björksavsvinet var någon höjdare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...