Vintertid och rawfood

Vintertid är det svårt att ätat mycket rawfood tycker jag. Därför har mitt intag av så kallad levande föda för det mesta begränsat sig till salladsluncher i tusen versioner av kål. Delvis gör vinterkylan att jag vill ha varmare och stadigare mat. Delvis är det inte så ekosmart att frossa i grönt som måste importeras eller odlas i växthus den här tiden om året. Delvis är jag tröttare och slöare och har inte lika mycket energi att pröva nya rawfood rätter.

Nu har jag hittat ett recept som jag måste testa på. En sköldpaddstårta av kiwi, banan och kokos! Ser ju helt fantastisk ut!

Man mixar kokoskött (1/2 cup), kokosvatten (1/4 cup) och urkärnade dadlar (1/2 cup) i en mixer tills krämig, glassyrliknande konsistens.  Sen varvar man med banan, kokoskräm, kiwi och kokoskräm och jobbar sig in mot mitten för att skapa ett  halvt klot av kaka. Klotet täcks sedan med skivad kiwi. Huvudet, fötterna och svansen skär man ut från kiwifrukter.

Längst ner i receptet finns ett tips*Excellent for kid's birthday parties!* Hrmm, men visst kan vuxna också? T.ex. till 30-års kalas?? Visst?!

Kommentarer

Lotta sa…
Ja! Men det ser rätt avancerat ut. Det skulle krävas koncentration för MINST en hel förmiddag... men jag kommer gärna över och smakar när du är klar! ;)
Allright! Då ska jag testa laga den så fort som möjligt! :)
Linda sa…
Vitsi vilken kaka!!
Cool! En sån hade jag velat göra, det låter ju jättegott.
Linda: visst sir den häftigt ut :)
Linda i B: I'll let u know angående smaken när jag testat.