Vintertid är det svårt att ätat mycket rawfood tycker jag. Därför har mitt intag av så kallad levande föda för det mesta begränsat sig till salladsluncher i tusen versioner av kål. Delvis gör vinterkylan att jag vill ha varmare och stadigare mat. Delvis är det inte så ekosmart att frossa i grönt som måste importeras eller odlas i växthus den här tiden om året. Delvis är jag tröttare och slöare och har inte lika mycket energi att pröva nya rawfood rätter.
Nu har jag hittat ett recept som jag måste testa på. En sköldpaddstårta av kiwi, banan och kokos! Ser ju helt fantastisk ut!
Man mixar kokoskött (1/2 cup), kokosvatten (1/4 cup) och urkärnade dadlar (1/2 cup) i en mixer tills krämig, glassyrliknande konsistens. Sen varvar man med banan, kokoskräm, kiwi och kokoskräm och jobbar sig in mot mitten för att skapa ett halvt klot av kaka. Klotet täcks sedan med skivad kiwi. Huvudet, fötterna och svansen skär man ut från kiwifrukter.
Längst ner i receptet finns ett tips: *Excellent for kid's birthday parties!* Hrmm, men visst kan vuxna också? T.ex. till 30-års kalas?? Visst?!
Nu har jag hittat ett recept som jag måste testa på. En sköldpaddstårta av kiwi, banan och kokos! Ser ju helt fantastisk ut!
Man mixar kokoskött (1/2 cup), kokosvatten (1/4 cup) och urkärnade dadlar (1/2 cup) i en mixer tills krämig, glassyrliknande konsistens. Sen varvar man med banan, kokoskräm, kiwi och kokoskräm och jobbar sig in mot mitten för att skapa ett halvt klot av kaka. Klotet täcks sedan med skivad kiwi. Huvudet, fötterna och svansen skär man ut från kiwifrukter.
Längst ner i receptet finns ett tips: *Excellent for kid's birthday parties!* Hrmm, men visst kan vuxna också? T.ex. till 30-års kalas?? Visst?!
Kommentarer
Linda i B: I'll let u know angående smaken när jag testat.