Hjälpa mig

I eftermiddag ska jag diskutera och vidareutveckla Reko-avtalet, alltså ett system med direkthandel mellan bonden och konsumenten.

Vi kommer att diskutera följande frågor:

1) Produktsortimentet för en Rekoavtalsgrupp i Vasa ( ägg, bröd, grönsaker ?)
2) Uppskattad mängd livsmedel/råvaror som en familj/konsument förbrukar i veckan/månaden

Har ni några tankar om detta?
Hjälpa mig, hjälpa mig. 

Kommentarer

Mia sa…
Oj vad jag skulle vilja komma med, men lite mycket just nu...

Produktsortiment för en vecka hemma hos oss (men obs vi är absolut inte normen!):

1-2 kg morötter
1 kg äppel
minst 12 ägg (vi kan lätt få 24 att gå)
2 kg potatis
några lökar
1 halvt vitkålshuvud
honung (en burk varannan vecka/en i månaden)
lite rödbetor
lite palsternacka/kålrot/rotselleri
mjölk för kefiren 2-3liter (skulle vara mer om vi inte hade allergiker)
eko-smör
maletkött/helkött
fisk
havregryn
osockrat äppelmos

det är väl ungefär det, som kan produceras lokal under vinterhalvåret. På sommarn ser det ju annorlunda ut.
Tusen tack för din input! Jag ska förmedla vidare det här.