I eftermiddag ska jag diskutera och vidareutveckla Reko-avtalet, alltså ett system med direkthandel mellan bonden och konsumenten.
Vi kommer att diskutera följande frågor:
1) Produktsortimentet för en Rekoavtalsgrupp i Vasa ( ägg, bröd, grönsaker ?)
2) Uppskattad mängd livsmedel/råvaror som en familj/konsument förbrukar i veckan/månaden
Har ni några tankar om detta?
Hjälpa mig, hjälpa mig.
Vi kommer att diskutera följande frågor:
1) Produktsortimentet för en Rekoavtalsgrupp i Vasa ( ägg, bröd, grönsaker ?)
2) Uppskattad mängd livsmedel/råvaror som en familj/konsument förbrukar i veckan/månaden
Har ni några tankar om detta?
Hjälpa mig, hjälpa mig.
Kommentarer
Produktsortiment för en vecka hemma hos oss (men obs vi är absolut inte normen!):
1-2 kg morötter
1 kg äppel
minst 12 ägg (vi kan lätt få 24 att gå)
2 kg potatis
några lökar
1 halvt vitkålshuvud
honung (en burk varannan vecka/en i månaden)
lite rödbetor
lite palsternacka/kålrot/rotselleri
mjölk för kefiren 2-3liter (skulle vara mer om vi inte hade allergiker)
eko-smör
maletkött/helkött
fisk
havregryn
osockrat äppelmos
det är väl ungefär det, som kan produceras lokal under vinterhalvåret. På sommarn ser det ju annorlunda ut.