...som egentligen inte handlar om ost, utan om nåt som smakar som ost. Idag lagade jag bönor i tomatsås med pärlgryn av korn och istället för att strö över t.ex. parmesan tog jag lite näringsjäst. Näringsjäst har en ostliknande smak och är i mitt tycke väldigt god.
|
Övertydlig (men osponsorerad) produktplacering. |
Näringsjäst är en inaktiv jäst och just denna sort innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel. Man framställer den genom att jäsa en en-cells organism
Saccharomyces
Cerevisiae med hjälp av sockerrör eller sockerbetor. Sen tvättas, torkas och paketeras jästen i form av flingor. Näringsjäst innehåller mycket B-vitamin som man tillsatt i form av en bakterie. B-vitaminer är värmekänsliga så den här produkten passar ju utmärkt för rawfood-tillagning. Näringsjästen innehåller också aminosyror, järn och magnesium.
|
Inhemska pärlgryn är ett bra alternativ till ris som transporterats tusentals kilometer till Norden. |
Kommentarer
jag har förresten testat pärlgryn nu, det var jättegott. Men jag blev lite förvånad över att de var tvungen att koka så länge. Men bättre än importerat ris.