Lagade lite lördagsgodis igår enligt ett recept från senaste rawfood-kvällen. Fem minuters chokladtryfflar. Seriöst, jag gjorde dem under en reklampaus. Jag svär. Egenlagat mandelsmör och allt. Supergoda!
Recept från rawfoodrecept.com
Ingredienser
Mandelsmör gör man genom att mixa 1,5 dl mandlar till ett mjöl, tillsätt 2 msk solrosolja (jag använde ekorypsolja), 2 msk vatten och en nypa salt. Mixa ihop allt.
EDIT: Det är viktigt att man sätter tillräckligt salt för att få rätt balans mellan sött och salt för bästa smak. Jag prövade laga en sats med kakaonibs senare, men mandelsmöret (eller jag använde cashew) blev för löst och för lite sälta.
Recept från rawfoodrecept.com
Ingredienser
- 1 dl mandelsmör
- 0,5 dl honung
- En nypa havssalt
- 3-6 msk kakao beroende på hur stark chokladsmak du vill ha.
Mandelsmör gör man genom att mixa 1,5 dl mandlar till ett mjöl, tillsätt 2 msk solrosolja (jag använde ekorypsolja), 2 msk vatten och en nypa salt. Mixa ihop allt.
EDIT: Det är viktigt att man sätter tillräckligt salt för att få rätt balans mellan sött och salt för bästa smak. Jag prövade laga en sats med kakaonibs senare, men mandelsmöret (eller jag använde cashew) blev för löst och för lite sälta.
Kommentarer