Chokladtryffel på 5 minuter

Lagade lite lördagsgodis igår enligt ett recept från senaste rawfood-kvällen. Fem minuters chokladtryfflar. Seriöst, jag gjorde dem under en reklampaus. Jag svär. Egenlagat mandelsmör och allt. Supergoda!

Recept från rawfoodrecept.com

Ingredienser

  • 1 dl mandelsmör
  • 
0,5 dl honung

  • En nypa havssalt

  • 3-6 msk kakao beroende på hur stark chokladsmak du vill ha.
Rör ihop alla ingredienser. Om smeten är för kladdig, ställ in den i kylen en stund. Gör till bollar. Rulla i kakaopulver om man vill. För att variera smaken kan man blanda i kakaonibs, gojibär, nötkross, russin eller annat enligt smak.

Mandelsmör gör man genom att mixa  1,5 dl mandlar till ett mjöl, tillsätt 2 msk solrosolja (jag använde ekorypsolja), 2 msk vatten och en nypa salt. Mixa ihop allt. 

EDIT: Det är viktigt att man sätter tillräckligt salt för att få rätt balans mellan sött och salt för bästa smak. Jag prövade laga en sats med kakaonibs senare, men mandelsmöret (eller jag använde cashew) blev för löst och för lite sälta.

Kommentarer

Cat sa…
Yam! Måste prova! :)
Jag testade de här nu i eftermiddag. Himlans vad gott. Men jag använde färdigt mandelpulver istället. Nästa gång ska jag nog testa med lite vanilj i, det måste ju vara supergott.
Mm, vanilj, jaa måste definitivt testas!