När man fryser ner bär eller grönt bevaras vitaminerna så gott som oförändrade. Det kritiska skedet är upptidningen. Grönsaker bör inte tinas före tillagning, utan läggas i kokande vatten för att största delen av vitaminerna ska bevaras. Å andra sidan ska man ju inte heller hetta upp och förstöra grönsakerna och bären genom att koka sönder dem. Halvfrusna bär blir ju supergott och lite som glass, men en kall grön smoothie... hmmm.
När man fryser ner bär eller grönt bevaras vitaminerna så gott som oförändrade. Det kritiska skedet är upptidningen. Grönsaker bör inte tinas före tillagning, utan läggas i kokande vatten för att största delen av vitaminerna ska bevaras. Å andra sidan ska man ju inte heller hetta upp och förstöra grönsakerna och bären genom att koka sönder dem. Halvfrusna bär blir ju supergott och lite som glass, men en kall grön smoothie... hmmm.
Kommentarer
Sv. Ger inte bort alla eftersom gubben gillar dem och de som jag ger bort så får mamma :D