Min vattenmelon-slukar-fas börjar sakta gå om och nu har jag istället gått in i jordgubbsfasen. Således blev det egenlagad jordgubbsglass igår kväll. Glassen är rawfood/råkost och består av två frysta bananer, cirka lika mycket frusta jordgubbar som fått stå framme ca. 5 minuter förrän de tillsammans med bananerna slängts i mixer och mixats till glass. Supergott!
Tydligen borde man använda en matberedare istället för att lyckas bättre. Jag tog sedan till stavmixern för att få en slät massa. Jag läste någonstans att man ska ha lite mindre jordgubb än banan, men det håller jag inte med om. Nu smakade det lite för lite jordgubb, så sätt hellre lite mer jordgubb än banan.
Man kan experimentera med olika smaker och kryddor, t.ex. kokosmjölk, hallon, blåbär, kakopulver, kanel, ingefära, päron och vad man nu kan tänka sig gilla. Basen utgörs alltid av frusen (eko)banan. Banan är ju en av de mest besprutade frukterna så det lönar sig att köpa eko.
Tydligen borde man använda en matberedare istället för att lyckas bättre. Jag tog sedan till stavmixern för att få en slät massa. Jag läste någonstans att man ska ha lite mindre jordgubb än banan, men det håller jag inte med om. Nu smakade det lite för lite jordgubb, så sätt hellre lite mer jordgubb än banan.
Man kan experimentera med olika smaker och kryddor, t.ex. kokosmjölk, hallon, blåbär, kakopulver, kanel, ingefära, päron och vad man nu kan tänka sig gilla. Basen utgörs alltid av frusen (eko)banan. Banan är ju en av de mest besprutade frukterna så det lönar sig att köpa eko.
Kommentarer