Jun 1, 2012

Den nya mattrenden!

Medan ni biter på naglarna av spänning och förväntan på inlägget om yogautmaningens effekter så slussar jag er vidare till Cats inlägg om den potentiellt nya mattrenden flexitarism! 

Det handlar om att vara en flexibel vegetarian. Just det sätt att äta som jag håller på med nu. Man flexar alltså med köttätande och lämnar bort det till största delen, men inte helt. Man inför vegetariska dagar eller kött endast på helgerna. Man försöker byta ut lördagskorven och medwursten till vegepasta, tomater och avocado. Nå, ni får läsa mer hos Cat.

10 comments:

Softy said...

Ja ungefär så där äter jag också. Fast enbart ekologiskt kött i så fall. Och även det blir allt svårare och svårare...

SivÖ said...

Jag hade redan tänkt kommentera lite förbluffat och undra om inte det där är helt normalt ätande. Men för många är det kanske inte det? Jag som aldrig köpt lördagskorv eller ätit biff på restaurang (inte ens innan jag blev sk semivegetarian för tio år sedan) har ju svårt att fatta att andra kanske äter kött precis varje dag. Vi åt inte så mycket kött i mitt barndomshem heller så jag har aldrig blivit van vid att mat = kött.

Softy said...

SivÖ, jag förstår hur du tänker och visst är det HELT CRAZY att det ska finnas en term för att man bara äter kött ibland. Det borde ju vara det normala tycker man. Men nej. Jag vet nog många som äter kött båd morgon, middag och kväll. Till varje måltid.
En kompis till mig är allätare men väljer ibland vegetariskt på restaurang. (Ibland tycker han bara att det verkar godast.) Och han får alltid DIREKT höra "har du blivit vegetarian?". Man måste direkt få sätta en stämpel på en mänska om den EN gång väljer något annat än kött. Lite tokigt.

Maggie said...

Softy: Jaa, man borde ju ta ekologiskt kött när man en gång äter det, men jag måste nog medge att jag är fruktansvärt dålig på det. Hurså svårare och svårare?

Siv: Jag instämmer med Softy och tror också att de flesta tänker på nåt slags kött när de tänker middagsmat. Till frukost blir det ju ofta pålägg av olika korvar. Det borde ju inte alls vara revolutionerande att kött är "finmat" eller helgmat, istället för vardagsmat, men så verkar det vara. Roligt att höra att det är normalt ärande ivaf i er familj/släkt. I min familj, min förlängda familj och bland mina vänner är det nog kött som gäller flesta dagar i veckan.

Softy said...

Jag menar att det blir svårare och svårare för mig att äta kött. Vill helt enkelt inte ha. Föräldrarna har alltid en massa vilt i frysen så det har jag brukat äta men nu är det länge sen. Får se om grillen lockar i sommar eller ej.
Nu ska jag följa dig på Twitter också! Fruktansvärt dålig twittrare själv men lasofty heter jag om du vill följa mig. (Kanske jag plötsligt sätter igång på allvar.)

Maggie said...

Jaa, jag förstår hur du menar. Mitt sug efter kött har också uteblivit. Jee, jag får fler att följa på Twitter! Lovit! :)

Cat said...

Tack tuusen för länken! :-)

Softy said...

Jeee, nu måste jag börja twittra på riktigt när jag har nån som läser! :) Ljuv helg!

Maggie said...

Jess, det måste du ;) Ha en bra helg!

Maggie said...

Cat, jamen varsågod :) Skriver man om så intressanta saker som du gör så kan man inte annat än länka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...