Jag fick en trevlig gåva igår. En bunke med björksav. Härligt! Jag har försökt hitta lite info om björksav och vad den kan vara bra för. Björksav lär innehålla nyttiga spårämnen såsom kalium, kalcium, magnesium och mangan. Inte helt pjåkigt.
Ända sedan 1600-talet har man inom folkmedicinen använt sig av björksav för att bota lungsjukdomar, förkylningar, kolik, njursten, hosta, leversjukdomar, njursten, som bodrensande kur
vid hudsjukdomar. Nyare forskning har påvisat att saven skulle motverka
cancer. Nu tror jag inte att det är nån mirakelmedicin, men det är
absolut hälsosammare att dricka björksav än saft i alla fall!
Det som verkar mest intressant är att man med vinjäst får man björksavsvin som sägs likna champagne!
Kommentarer
Glad vår, igen.
Kan man tjata sönder en glad hälsning?
Linnea: hihi, det stämmer säkert. Nej, inte kan man tjata sönder det. Så som man har väntat på solen och spirande grönska! Så glad vår ditåt också!