Det där med att laga squash som pasta är ett vedertaget bruk inom rawfood matlagningen. Själv blev jag enormt besviken första gången som jag provade. Det var alldeles för vattnigt och kallt. Squashens konsistens är ju avgörande och grönsakerna är ju förstås av olika kvalitet.
Mitt tips är att snabbt värmar upp "pastan" (obs, inte mer än 42-45 grader) och salta och olja den lätt för att konsistensen och smaken ska bli mera matig. Kyllskåpskall "pasta" är inte gott.
Mitt tips är att snabbt värmar upp "pastan" (obs, inte mer än 42-45 grader) och salta och olja den lätt för att konsistensen och smaken ska bli mera matig. Kyllskåpskall "pasta" är inte gott.
![]() |
Nötbullar med fetaost och "pasta" av riven squash, helt okej men inte great. Nötbullsrecept här. |
Sen borde man ju också ha en spiralizer så det skulle bli
rätt form på squashpastan också. Det går bra att riva den med ett
vanligt rivjärn, men med en spiralizer skulle man få tunna, runda
spaghettiliknande bitar.
Kommentarer
Finland mycket
bra land