Mar 29, 2012

Squash = pasta

Det där med att laga squash som pasta är ett vedertaget bruk inom rawfood matlagningen. Själv blev jag enormt besviken första gången som jag provade. Det var alldeles för vattnigt och kallt. Squashens konsistens är ju avgörande och grönsakerna är ju förstås av olika kvalitet.

Mitt tips är att snabbt värmar upp "pastan" (obs, inte mer än 42-45 grader) och salta och olja den lätt för att konsistensen och smaken ska bli mera matig. Kyllskåpskall "pasta" är inte gott.

Nötbullar med fetaost och "pasta" av riven squash, helt okej men inte great. Nötbullsrecept här.
Sen borde man ju också ha en spiralizer så det skulle bli rätt form på squashpastan också. Det går bra att riva den med ett vanligt rivjärn, men med en spiralizer skulle man få tunna, runda spaghettiliknande bitar.

5 comments:

linnea said...

Tack. Har ännu inte provat. Efter dessa tips så ökar mina chanser betydligt att lyckas. Tyvärr är jag ingen mästerkock dock en mästerätare.

Maggie said...

Jag rekommenderar kanske ändå att du börjar med nåt annat än squashpastan, det verkar nämligen vara en sak man måste vänja sig vid. Den råa spenatsoppan tycker jag är jättebra!

Pia said...

Mina odlingar hade enorm överproduktion av squash förra sommaren och provade på det mesta med den grönsaken. Tror ändå att sk. Vintersquash är bättre för pastan, än den vanliga squashen som vi köper i butiken. Den av nämligen mycke mindre vätska i sig och passar därför för lagring bättre ( därav namnet ). Ska testa odla den i år, så får vi se ;)

Maggie said...

Ja, vintersquash är nog säkert ett bra alternativ. Jag har ett odlingsprojekt på gång med en kompis, där vi ska försöka få en hel del olika sorters squash att växa i sommar. Hopps din odling tar sig bra även iår!

finland oy said...

hej malin
Finland mycket
bra land

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...