Mar 15, 2012

Raw på resande fot

Jag ska på en kort skidsemester över helgen. Nu funderar jag hur jag ska göra med mitt vegetariska och rawfood ätande. Ska jag skippa det och/eller kompromissa? Kompromissa gör jag i vilket fall som helst även under vardagarna, men det där med kött och vitt mjöl (läs: rostat bröd) vet jag inte riktigt hur jag ska göra med. Jag reser med kompisar och vi kommer att äta egenlagad frukost och förmodligen även middag i hyrstugan.

Jag vill ogärna vara den där jobbiga typen med en massa specialdieter eller uppfattas som att "vanlig" mat inte duger, för "jag är faktiskt lite bättre än så". För så tänker jag ju inte. Jag mår så bra av allt vegetariskt och färskt så det inte är klokt! Jag åt ju rågbröd igår och sen lite blåmögelost med kvällsteet och jag hade inte alls en så pigg och fräsch känsla efteråt. Jag kände mig snarare tung och fullproppad trots att jag åt "bara" ca. 1/3 Auraost.

Erica löste sitt rawfood ätande under skidresan med bland annat fruktgröt till frukost, en ryggsäck med risproteindryck, apelsiner, raw chokladkakor, kokosflingor, surkålsjuice och te samt matiga sallader, linsgryta, kokta sparrisar, broccoli och morötter.

Jag tror jag ska satsa på att äta frukosten och mellanmål så hälsosamma som möjligt och lämna middagen till sitt öde. Jag ska packa ner egenlagad juice, ev. eko boveteflingor + rismjölk till frukost, nötter, gojibär och eventuellt rawfood chokladkakor. Sen blir det ju kanske en öl eller två också, så helt hälsosamt kommer mitt leverne inte att vara.

2 comments:

Softy said...

Jag kompromissade när jag var på en veckas skidsemester i finska fjällen. På stugan kunde man ju ännu själv göra fiffigare val. Men när vi åt på restaurang åt jag både renburgare och franskisar. Valmöjligheterna var ju liksom inte oändliga och så stöder jag faktiskt gärna renhushållningen i Lappland. Dessutom vill jag inte stressa alltför mycket över min kost när jag är på semester. Fruktansvärt gott var det också! Men ändå var det skönt att återgå till min vegetariska livsstil när jag kom hem. Kommer nog inte att äta renkött igen före jag nästa gång åker till Lappland.

Maggie said...

Mm, inte vill jag heller stressa över vad jag äter. Nå, renburgare var ju faktiskt ganska exotiskt och helt klart värt att göra ett undantag för! :) Vi har en i gänget som brukar vara in charge över matlagandet (hon skidar nämligen inte), men kanske vi kan komma överens om nån trevlig "menu" iaf. Nu ska jag börja juice:a för att ta med på resan! (val av tidpunkt är optimal som vanligt: 22:21)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...