Om mig

Jag är den bohemiskt sinnade Maggie. Trevligt att träffas! 

Jag är lite som en kontaktannons: jag gillar långa skogspromenader, trevliga samtal, kultur och söta djur, vackra ting och vackra sinnen. Och så dansar jag gärna.

Mina tankar här kretsar kring ett hållbart liv, ekologiskt liv, hälsa, jämställdhet och kärlek. Det finns så mycket som jag vill och ännu mer som jag inte vet! Jag vill utforska ett mer ekologiskt liv, mer hälsosamt ätande där rawfood ingår och ett liv i balans. Bort från ekorrhjul och konsumtionshets. Bloggen motiverar mig att leva mer som jag lär, eller tja, skriver.

Jag är trött på att bara prata, nu vill jag göra! Välja det hållbara och ekologiska istället för bara prata om hur det är bättre för miljön. Äta och konsumera ren och hållbart producerad mat istället för att bara bläddra i glassiga receptböcker. Visa kärlek till min omgivning istället för att bara tänka "vilken bra typ" eller "hen behöver nog ett leende". Ta de där stegen till att faktiskt göra världen en lite bättre plats istället för att bara tala om hur saker borde vara.

Sen jag började blogga i slutet av år 2011 har många förändringar redan ägt rum. Då hade jag nyss flyttat till Österbotten. Jag började med ashtanga yoga. Jag började intressera mig för vad man kan uttnyttja i naturens skafferi och började käka raw food från och till. Ett nästan decennium långt förhållande tog slut. Jag var förkrossad. Jag gick på raw food festival. Jag sysselsatte mig med allehanda föreningsliv. Och jag överlevde. Jag demonstrerade mot Monsanto. Jag blev allt mer frustrerad över konsumtionen och felprioriteringarna i världen. Jag söker frihet och en meningsfullare tillvaro. Jag bestämde mig för att resa iväg. För att ta en paus. För att låta tankarna tänkas utan bakgrundsljud. I september 2014 åkte jag iväg för att resa runt i Asien i ett halvt år. Det kan ni läsa om på www.bohemianmaggie.wordpress.com. Jag hittade yin yoga. Jag kom hem. Söker fortfarande förändring. Började allt mer specialisera mig på att ta till vara saker ur naturens skafferi och började hålla kurser. Sökte med ljus och lykta ett eget hem och hittade det under sensommaren 2016. Nu strävar jag efter ett mer självhushållande liv. Hittade kärleken igen. Så där, min historia i ett nötskal liksom.

För en stämningshöjare kan ni följa med min bildserie "Hitta katten" som följer med min två katter doing catstuff. Hilarious stuff, I tell ya.

Bohemisk är jag i min tolkning av begreppet: öppenhjärtlig, passionerad, tror och agerar på det goda, kämpar för det som känns rätt, men håller ändå fria tyglar. 

Vad tänker du att en bohem är?

3 comments:

Josef Boberg said...

"För tillfället söker jag sanningar, frihet och jag funderar kring hälsa, jämställdhet och ."

Det har jag gjort i 71 år - och det har varit och är välgörande - som jag ser det.

Josef Boberg said...

...kärlek - skulle det vara.

Maggie said...

71 år, inte illa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...