Naturens skafferi

Visste du om att du i princip kan äta din gräsmatta? Eller, eh, det är smaskigare än så. Låt mig förklara. Det finns massvis med ätbara ogräs och vilda växter som man kan använda både i mat, på kroppen och för hälsan.
  • Nässlor är naturens egna multivitaminpiller. 
  • Nypon innehåller flera hundra gånger mer C-vitamin än apelsin. 
  • Groblad läker sår och lindrar svullnader.  
  • Rölleka är också sårläkande, kramplösande och bra som myggmedel. 
  • Harsyra passar utmärkt i sallad. 
  • Maskros är bra för matsmältningen och kan användas förutom i sallad även till marmelad och saft. 
  • Rödklöver funkar både i sallad, som te och hårsköljning och innehåller många vitaminer.
Jag kommer gärna och berätta om det här och mycket mer om du eller din förening, syjunta, företag eller vad som helst är intresserade. Jag samlar också på mig en hel del nässelfrön, klöverblommor, rölleksblad, sprängticka (chaga) och mycket annat som jag säljer på marknader eller intresserade (inom Finland).

Kolla in etiketten "naturens skafferi" här till höger för att ta reda på hur man ska ta tillvara, preparera och förvara eller ta kontakt på bohemianmaggie (at) gmail.com om du vill veta mera. Under etiketten "recept" finns det även en hel del tips på vad man kan göra med naturens vilda växter samt recept på raw food.

Ppssssst! Gå in på NÄSSELBLOGGEN och bidra även med din egna recept och tips.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...