I väntans tider

Det var ju inte meningen att helt gå över till att bara uppdatera på Instagram, men tyvärr blev det lite så. 

Vi tar en kort sammanfattning av vad som hänt sedan, eeeh, maj när jag uppdaterade senast. Men när jag kollar de senaste inläggen så är det nog typ i mars som jag skrivit ner tankar eller händelser mer detaljerat. Så, då kör vi!

  • i somras praktiserade jag på Lillklobb Permacultur i Esbo och lärde mig mycket om hur en market garden med permakultur som värdegrund kan fungera i praktiken. Det är kämpigt att verka inom ett system som inte främjar småskaliga, ekologiska och holistiska lösningar, men det finns hopp. Jag känner att jag bra kunde ta mig tiden att i nåt skede sammanfatta lite lärdomarna från sommarens praktik. 

  • på tal om praktik, jag är färdig odlingsträdgårdsmästare från YA Österbotten! Eller jag har inte ännu fått de fysiska examenspappren i postlådan, men alla yrkesprov och kurser är avklarade, så det är bara att vänta på att skolans interna pappersarbete är klart. Det här betyder alltså att jag har specialiserat mig på odling av ekologiska grönsaker på friland. Jag kan inte så mycket om blommor och trädgårdsdesign (utöver permakulturiska principer) och är inte heller någon expert på att till exempel beskära träd, men allt sånt kommer säkert med tiden. Blommor och träd är ju också en del av helheten och nåt som vi rätt så ivrigt också planterat runtom på gården. På tal om det, jag vill ju göra en liten "rundtur" av gården och trädgården här på bloggen i nåt skede! Kanske jag har saknat skrivande, med tanke på hur många skrividéer jag får nu...

  • men det största av allt är väl ändå att jag och Daniel ska bli föräldrar. Riktigt, riktigt snart faktiskt! Jag har redan gått över det beräknade datumet några dagar, så vi bara väntar på hen vill  komma ut och träffa oss. Det är ett märkligt tillstånd, att bara gå och vänta och inte veta. Och att inte riktigt kunna göra eller planera så mycket. Jag har ännu vitlöken osatt i jorden och en del odlingsbäddar som skulle behöva täckas in och eventuellt en kompost som skulle behöva lite mer kärlek innan vintervilan, men allt sånt får vänta för just nu är jag inte förmögen att använda min kropp såsom jag är van att kunna arbeta med den. Men, allt har sin tid. Det här är en tid att sakta in och bädda för det nya. Spännande! 



Foton: Daniel Nissén

Kommentarer