Post föreläsning och två bra länkar om vilda växter


Det var en trevlig föreläsningskväll med meny av vilda växter på Raawka igår! Tack till alla som kom! Det är alltid kul att få dela med sig av det man är passionerad över.

Raawka levererade som vanligt supergoda rätter och speciellt efterrätter är ju deras bravur. Det var också efterrätten som blev min favorit. Mascarponeröra med granskottssirap och rostade havreflarn. Yummy!

Under kvällen avnöjt vi alltså nässelsoppa toppad med rölleka, kirskålspaj med maskroskapris på en bädd av vild sallad (maskros, daggkåpa, harsyra, svartvinbärsblad, blåbärsblad, rönnbärsblad), och så efterrätten ovan samt vatten smaksatt med harysyra och svartvinbärsblad, syrénsaft och örtte. Jag hade föreslagit rätterna till Raawka som sedan förverkligade dem med sin egen touch.

Det borde också dyka upp en artikel i Vasabladet snart, som handlar om vilka vilda växter som man kan plocka från naturen. Yey! Mer grönt till folket!

Här är förresten länkar till två ypperliga portaler för vilda växter.

1. Skogsskafferiet: om man behöver kolla upp vad som finns att plocka i naturen just nu.

2. Luontoportti: om man inte känner igen en växt, så kan man mata in kännetecken och så kanske man hittar den via den flerspråkiga portalen.

Må gott mina små skogtroll!

Kommentarer