Nu är hunden här!

Långfredagen ska ju föreställa att vara en långsam, ledsen och nertonad dag. Men inte i detta hushåll! På långfredagen hämtade vi nämligen hem vår valp! I åtta långa veckor har vi väntat. Valpen är av rasen Lagotto Romagnolo och ska vara en utmärkt tryffelhund, men jag ska nog försöka lära honom att hitta kantareller också. 

Bild från Bazolo Kennel.

Valpen har fått namnet Rollo, främst efter en viking med samma namn som härjade runt i Europa på 800-talet. Nå, det måste medges att TV-serien Vikings nog har gett största inspirationen. Huvudsaken är förstås att det är ett lätt namn att säga och ropa när man ska skola upp hunden och fånga dens uppmärksamhet. 

Hittills har allting gått riktigt bra! Nätterna har varit lugna och inget ylande efter syskon eller mamma. En del olyckor har nog hunnit hända inomhus när vi inte riktigt ännu kunnat läsa av valpens beteende ännu eller helt enkelt inte varit tillräckligt snabba, men det går åt ett bättre håll. 

Men puh så intensivt det är! Man ska ha ögon i nacken mest hela tiden och jämt tuggas det på nåt som man inte ska tugga på. 

Men oj så roligt också! Det ska bli spännande att se hurdan sorts hund Rollo kommer att bli. En vän för livet är det i alla fall. 


Kommentarer

Christina sa…
Åh, vad härligt! �� Kan sen rekommendera hundkonsultens kurser. Dyra ja, men ändå värt pengarna. Vi hoppade över valpkursen för det som tas upp där kände jag att vi kan lära själva. Men vi gick inkallning (suverän) samt fint i koppel (också jättebra). Sen har vi också gått både kantarellsök och nosework och lite andra aktivitetskurser. ��
Jessica sa…
Hej och va härligt att både hitta din blogg samt Milous (vår hunds) brorsa i bloggen! Ska bli så kul att följa med hans uppväxt jämte vår Milous. Skulle va kul att få in en syskonträff också nångång, även om vi kanske träffas på valpskolningen också.
Här har också diverse missöden hänt inomhus och puh, det tar verkligen på krafterna med en liten energisk krabat i huset. Sen då vi har två barn som vill vara med honom i tid och otid också, vi får vakta på barnen så Milou får sova när han vill... Men stor kärlek finns det, åt alla håll och kanter.
Christina: tack för tipsen! Vi funderar nog på att gå kurs som kenneln ordnar. Det där med kantarellsök och nosework låter suveränt!

Jessica: Jaa, jag var inne och kollade på din blogg också och såg hur "brorsan" kommit sig till rätta, men kom mig inte för att kommentera (med mobilen). :) Absolut, en syskonträff skulle nog göra Rollo gott. Han är ännu ganska skeptisk mot nytt folk och fä. Men man får ju ha lite tålamod. Hehe, kan bara tänka mig hur tröttsamt det kan vara att hålla både hund och barn i shack samtidigt. Vi får höras eller ses på valpskolningen sen! :)
Pernilla sa…
Jag rekommenderar oxå kurserna. Vi har gått flere kurser, bla nosework och nu senast kantarellsök - det var väldigt lärande.
Så härligt med valp
ponks sa…
Grattis till hunden!! Hundar är så fantastiska, så personliga och både krävande och givande på så många sätt. Gläder mig så åt att läsa hur det går med svampträningen i höst :D
Pernilla: Nice! Bra att höra att ni också haft nytta och roligt på kurserna.

Ponks: Tack! :D Jaa, du har så rätt i det du säger. Ska nog bli väldigt intressant att se om man skulle kunna få lite hjälp på traven i svampskogen...!