Down the rabbit hole again eller saker jag lästJag brukar inte vanligtvis ta saker som Expressen skriver på speciellt stort allvar, men den här gången var läsningen definitivt värd att göra. Tack Linnea för att du länkade till den!

Artikeln "Den obeboeliga jorden - när den gröna planeten blir för varm för liv" handlar om - surprise, surprise - klimatförändringen och de värsta scenariot som kan drabba mänskligheten. Kort sagt, vi dör. Artikeln är en översättning av David Wallace-Wells text som ursprungligen publicerades i New York Magazine.

Texten har väckt mycket reaktioner och är deras mest lästa artikel någonsin.

Det är hemsk och ångestframkallande läsning. Man har anklagat artikelskribenten för att vara alarmistisk och orealistisk, att han och forskare gör antaganden och kopplingar på svaga grunder och så vidare. När man samlar all fakta vi har om vilka saker som är på väg käpprätt åt helvete (ursäkta) så kan man tro att det blir lite skrämmande läsning.

Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med den här texten. Jag vill dela den, för jag tänker att det finns allt för många strutsar som gömmer huvudet i sanden. Samtidigt så vill jag inte riktigt tro att det kommer att gå riiiiiiktigt sådär illa. Hej, min inre struts! Tror jag borde läsa den på nytt.

Jag ska ta och fundera lite på saken, på texten, på hur jag riktigt på riktigt ska förhålla mig till vetskapen om att det kan gå riktigt illa. Sucka mitt hjärta, men brist ej.

Vad tänker du om domedagsprofetian?

Comments

linnea p. said…
Måste erkänna att jag inte ens klarat av att läsa hela ännu. 😬 Helt klart en strutstendens på gång här också.
Mgd Lndr said…
Linnea: joo det tog ett tag för mig att komma igenom den också. Tänkte lämna halvvägs där i ett skede, men sen tänkte jag att banne mig, ingen struts här idag! Men måste medge att jag fick skumma igenom lite emellanåt.