REKO Vasa julmarknad

Denna vecka ska jag stå på Kaserntorget och sälja mina torkade växter, kryddor och produkter från naturens skafferi. Det vankas nämligen julmarknad på REKO i Vasa. Denna torsdag 14.12 klockan 16-18 men även samma tider 21.12. Kom gärna förbi och säg hej!

Passa även på att köpa mat inför julen! Det finns smarriga julskinkor och julkorv, jullådor av olika slag såsom mortorslåda, kållåda och så vidare, safter och glögg, sylter, bröd, kakor, karelska piroger, rotfrukter såsom morötter, rödbetor och potatis. Allt man kan behöva i matväg! Nästan i alla fall. Dessutom är det så många otroligt duktiga hantverkar som kommer med sina kransar, julbockar, vantar och smycken och så vidare.

Min annons:

Man måste dock vara med i Facebook och gå med i gruppen för att kunna beställa på förhand. Men i och med att det är undantagsregler för denna julmarknad, så går det också att komma och kolla vad det finns och göra köpbesluten där på ställe. i vilket fall som helst så lönar det sig att komma med i REKO Vasa!

Jag kommer att sälja följande produkter under REKO Vasas julmarknad:

NATURGODIS

Sura lingonremmar
presentförpackning 3,50 € / vanlig påse 3 €
ca. 40 g, innehåller: lingon, honung

Sura rönnbärsremmar
presentförpackning 3,50 € / vanlig påse 3 €
ca. 40 g, innehåller: rönnbär, honung

Torkade äppelringar
presentförpackning 3,50 € / vanlig påse 3 €
ca. 40 g, innehåller: inhemska, obesprutade äppel


TE

Sprängticka (chaga), 25g, 10 €
Antioxidantrikt te. I en påse ca. 10 bitar och en bit kan användas 5-7 ggr, mer info här: https://bohemianmaggie.blogspot.fi/search/label/sprängticka

Nässelblad, 100 ml, 3 €
Naturens egna ”multivitaminpiller” innehåller järn, kalcium, C-, D- och A-vitamin, karoten, magnesium m.m.

Älggräs, 100 ml, 3 €
Innehåller salicylsyra likt det som finns i aspirin. Bör användas i små mängder. Obs. passar ej aspirinallergiker eller gravida.

”Hösthostan”, 100 ml, 3 €
Te av rödklöver och rölleka som är bra speciellt under vintersäsongen. Innehåller antioxidanter, vitamin A, C, flera B-vitaminer, salicylsyra.


ÖRTER OCH KRYDDOR

Nässelfrön, 100 ml, 3 €
Stärkande i vintermörkret med kraft från nässlans frön som innehåller järn, kalcium, C-, D- och A-vitamin, karoten, essentiella fettsyror och E-vitamin samt ett hormonliknande ämne fytoöstrogen. Används t.ex. på gröt, i yoghurt eller i smoothie.

Nässelpulver, 100 ml, 3 €
Naturens egna ”multivitaminpiller” innehåller järn, kalcium, C-, D- och A-vitamin, karoten, magnesium m.m. Används t.ex. på gröt, i yoghurt eller i smoothie.

Maskroskapris, 1 burk (50 ml), 3 €
Används som kapris i sallad och matlagning. Innehåller: maskrosknoppar, saltlag (vatten, äppelvinäger, salt).


Kommentarer