Lycka i en burk


Det är många som pratar om att år 2016 varit ett bottennapp, men skulle man ha gjort denna grej så skulle kanske balansen ändå varit lite jämnare. Jag scrollade på internet här en kväll (som vanligt istället för att lägga mig i tid) och hittade ett fantastiskt tips hos IVAR Energy

Det handlar om att skapa en burk av goda minnen. En burk av lycka, men inte lyckopiller på burk. Eller i mitt fall en gammal hattask full av lyckor samlade på lappar. Det blev min vackra hattask eftersom jag blev för snål med mina stora glasburkar med tanke på sommarens kommande skörd av vilda växter som ska torkas och "burkas". 

Så här gör du:

I början av januari tar man fram en burk och penna och papper. Varje vecka skriver du ner någonting bra som hänt den veckan. Ha pennan och pappret nära burken så att det i alla fall inte faller på nåt så banalt som brist på verktyg. Fyll på burken varje vecka under hela året. På nyårsafton 2017 tömmer du burken och läser om det fina året du har bakom dig. 

En bekant kommenterade på Facebook att hon gjort detta för några år sedan och att hon rekommenderar det!

Tjoff!
Likt Kakmonstret kommer hattasken att sluka mina lappar! Mwuhahahahaaa!

Kuriosa nummer 1: hattasken är köpt i Danmark på ett loppis någontans på landsbygden på väg söderut på ön Fyn. Det fanns två av dessa fina dyrgripar men vi hade bara handbagage så jag fick bara rum för en. Jag undrar vem den tillhört och vilka hus den bott i... är den ens dansk!?

Kuriosa nummer 2: positivitetshandlingar som denna har jag sysslat med tidigare i en "glädjens bok". Ehumm, har ju sen ingenting med glädjeflickor att göra. Jag skrev upp 3-5 goda saker nästa varje dag i en rätt så läng tid. Månne jag skulle kunna hitta den kalendern igen någonstans...


Kommentarer

Pernilla sa…
Den som ändå hade en sån fin hattask att samla lapparna i...
Jag får försöka pimpa upp en löparskokartong eller glasburk:D
Jaa låter ju superbt med en uppimpad skolåda eller dylikt!