Intentioner, eeh, nyårsmål för 2017


Förra året hade jag ett enda mål för 2016: att hitta en plats som känns som mitt eget hem. Det lyckades. Jag hittade ett gammalt stockhus med sprakande eldstäder, ett (ja, tyvärr bara ett) fönster med svajiga, bubbliga fönsterglas, en trädgård med ett äppelträd och några vinbärsbuskar, invid skogskanten men utsikt över åkrarna och bort från trafiken något så när. Ibland hörs billjudet ganska bra vissa dagar och en eller två väglampor på andra sidan åkrarna lyser ibland i mitt synfält. Men i det stora hela känns det rätt, hemma och bra. Jag vet inte ännu om det är här jag vill stanna, men jag tror jag vet det tids nog. Nu behöver jag inte veta det. 


Nästa steg just nu blir att konkretisera ett mer självhushållande och jordnära liv. 

  • skapa en trädgård: vända jorden, räfsa, rensa, byta ut och hämta till jord, så och plantera, vattna och sköta om. Skörda. Förvara. Njuta.
  • skaffa höns: huuua, det känns lite skrämmande. Men det skulle vara ett "enkelt" sätt att göra nåt konkret utöver odlingarna. Jag behöver i så fall ett litet hus åt dem och ganska mycket kunskap. Tur har jag många amatörfarmare i bekantskapskretsen.
  • det vanliga: yoga, gå ut i skogen, yoga, äta raw food och ogräs, yoga och meditera. Same old, same old. Allt detta för att blir bättre på att höra och lyssna på min intuition och magkänsla. För att vara en balanserad och skön människa. 

Vad ska ni hitta på under 2017?

Kommentarer

Pernilla sa…
2017
samla granskott
ta en "göra maskrosmarmelad-dag" med dig
delta i Tough Viking i sthlm. Som int e sko räck me ti spring 15 km
neheedå e ska va 30 hinder man ska under över genom oxå ;)

ja åså hoppas jag ti få böri riv å renover så småningom så vi får na fasåon på huset
Mia sa…
Inte vända jord! Marktäckning a la back to eden!!!www.backtoedenfilm.com
Pernilla: låter toppen! :) Speciellt hede me maskorsmarmeladen o granskotten ;) Imponerande me Tough Vikting, hua.

Mia: jajaa jag bara skrev odlingstermer efter varandra, har inga strategier upplagade ännu, men tack för tipset ;)