Fiilisbild och tre bra saker


Jag slirar runt fortfarande runt med tygkassen fylld med ogräs i ena handen och kameran i den andra. Mina maskroskaprisar är på gång och idag gjorde jag lite maskros-apelsinmarmelad. Mer av granskottssirapen har det också blivit.

Jag lovade ju redan tidigare att jag skulle lägga upp mer recept av ovannämda grejer, och jag lovar igen, det är på kommande. Just nu försöker jag fortfarande hinna ifatt hjärta, själ och sinne.

Trots att jag mest tänkt på ogräs, så har världen ändå haft sin lilla gång. Här är tre saker som jag tycker är bra och/eller intressanta:

  • Monsantos glysofat kan kanske, kanske, kanske vara ett minne blott snart! EU nådde ingen konsensus i att bevilja fortsatt tillstånd för att sälja glysofat. De ska fortsätta diskutera och vi kan ju hoppas att de kommer fram till rätt resultat. För resultatet av att använda glysofat är att det lagras i både miljön och människan kropp och till det kan tilläggas att ämnet är cancerframkallande. Ogräsmedlet misstänks även vara hormonstörande. Inte undra på att så många lider av barnlöshet nuförtiden.

  • Det har stormat i REKO den senaste veckan. Ett sorts kuppförsök har gjorts av en nygrundad förening Farmarin Markkinat och även om deras intentioner kanske har varit goda, så gick de fel tillväga. De har nog för tillfället kört sitt eget brand ganska hårt i botten, men förhoppningsvis kommer de ännu upp därifrån eftersom ju flera gräsrotsrörelser som kan stöda och på ett positivt sätt utveckla vår matproduktion så desto bättre, säger jag.

  • behovet av att tänka utanför låda, bortom invanda mönster och våga pröva på nya tankar och idéer är stort både i världen och i mig. Mia körde en kväll över bron och berättade och diskuterade med oss skäribor (får man kalla sig det efter att ha bott i skären i 5 år?) om att leva i ett pluriversum, om att ändra den moderna berättelsen om hur världen funkar. Det här med ständig tillväxt till exempel. Hur tänkte man där? Att jorden och vi är oändliga? I vår nya berättelsen, eller i min berättelse vill jag se samarbeten, crowdfounding, delade ekonomier som leder till större kollektivt ansvar, omsorg och medvetenhet. Mia skriver mer om detta i det här inlägget

Nu tänkte jag till sist bjuda på en fiilisbild från denna underbara somriga dag som jag stornjutit av. Som bonus kan ni även bonga katten på bilden. Okej, okej, det där var ju alldeles för lätt, men det finns flera och mer utmanande bilder under taggen "hitta katten".
Kommentarer

Pernilla sa…
oo älskar radion!!! :)
visst är den härlig :)