Likt glitter

Lika säkert som julgranen fäller sin barr så sprider jag nu tips och goda länkar omkring mig som glitter och paljetterna strittade* i den vildaste nyårsdansen.

  • i vår kan du lära dig mer om gott och nyttigt ur naturens vilda skafferi tillsammans med mig både i Vasa, Korsholm och Jakobstad. Wohoo! Det kommer att bli toppen! Det finns många andra intressanta och roliga kurser på Arbisarna också. Har du redan anmält dig till nåt?

  • forskning visar att skogspromenader gör gott åt huvudet och humöret. Man kan även ta sig ut i skogen på skidor nu när vitern äntligen är här!

  • även vegemat håller hjärnan i skick. Kanske köttfri januari blir det nya tipaton tammikuu*?

  • just nu finns det inte mycket att plocka från naturen, men jag hoppas att du istället har skafferierna fulla. Eller att du gillar tallbarr, som det finns massor av i skogen och som innehåller rekordmycket C-vitamin. Ett annat bra tips mot förkylningar är ingefärste gjord på färsk ingefära skuren i bitar, med citronskivor och honung. Nästan som dunderhonung. Jag lovar.

  • Peppe tipsar om bästa serierna år 2015.

*flög
**nykter januari, men direkt översatt droppfri januari.

Kommentarer

Drömgården sa…
Var och kollade, så Jakobstadskursen är redan full!
Vi måste träffas när du har vägarna hitåt sen! Kanske fika i trädgården? Det är ju vår då! :)
/Kitty
Åh vad kul att kursen redan är full! :) Jaa, vilken bra idé! Skulle ju vara underbart att få in glimt IRL i din trädgård.