Att stoppa konsumtionshysterin

I brist på tid att formulera egna tankar och tips slussar jag er vidare till andra människors intressanta tankar.

Forskare kollar på hur man i större skala kan downshifta och eliminera konsumtionshysterin och denna fruktansvärda överkonsumtion av både våra jordliga resurser och mentala tillgångar. En kvinna som nämns i artikeln, Sonja Sjöberg, kunde lika bra vara jag. Hon har ingen lust på varken shopping eller snabbmat och fixar sin egen deodorant och städmedel. Fantastiskt att man nu också vill forska i hur man kunde få till den här förändringen i samhällssyn upp från gräsrotsnivån till samhällsstrukturerna!

Läs Yles artikel här.

Kommentarer

Maria sa…
Jag kan fortfarande gilla att shoppa, men lusten har definitivt mattats av på sistone (ibland får jag inte ens den där kicken längre, utan kan istället få dåligt samvete ibland), så det är i rätt riktning för min del :) Och kan bli lite matt av att se hur hysteriska en del är kring att jämt behöva ha nytt, de hetaste prylarna etc. Jag skulle bara må dåligt av den typen av konsumtion.
Javisst, när man köper nåt man vill ha, visst är det en trevlig känsla, så jag kan nog fatta vad du menar. Men att slöshoppa som hobby orkar jag inte med. Mm, man blir nog lite matt av att se hur tanklöst vi köper och slänger. Tack för din kommentar! :)