Att orka med vintermörkerDe få gånger solen lyser nu så gäller det att ta vara på det. Just nu är solen ovanför horisonten i under fem ynka, små timmar. Under fem timmar! Mörkret tar på som vanligt den här tiden på året. Alla är trötta. Jag är både trött och omotiverad för det mesta. Tur är det bara några veckor kvar till jul. 

Jag har laddad upp med lite pre-julfirande med familjen i Södra Finland, med pepparkakor och mögelost, julpynt i hemmet, mycket stearinljus och utepicknick med glögg och gott sällskap (bilden ovan). Ett annat knep är att försöka orka röra på mig. Idag gick jag ut och promenera i ett par timmar med de bästa podcastarna just nu i öronen: Magnus och Peppes podd och Ted & Kajs podd! Jag går omkring i byn och fnissar, flinar och hummar för mig själv. Att folk tror att man är lite jollrig i huvudet är lätt värt ett flin eller två i detta infernaliska vinterdjup. Ett annat trix vore ju kanske att gå och lägga mig i tid, men, ehemm, det verkar ju inte hända (klockan är 00:08 just nu).

Hur gör ni för att orka med vinterns mörkaste mörker?

PS. Instruktioner till julpysslet att vika en gran av en gammal bok finns HÄR.Comments

Edanna said…
Jag väljer att djupdyka i böcker, nyhetsartiklar och publikationer för att ignorera vädret! :D När jag lär mig en massa nytt så gör det inte så mycket att vädret är skit :D
Magdalena Lndr said…
Mm, inget dumt tips. Försjunka in i nåt väldigt intressant så att man glömmer att tänka på annat. Inte dumt alls. :)