Dystert om Monsanto, "DARK Act" och rasism

Det är dystert nu. Eller som Alina Devercerski skulle uttrycka sig "Det e Dark nu".  Jag tycker vi tar allt skit på en gång i ett inlägg så kan jag återgå att vara en glad, kärleksfull och positiv person sen.

Jag talar om den så kallade "DARK Act". På nätet snurrar dystra nyheter om att USA:s kongress har godkänt en pro-GMO lag som förbjuder stater att kräva märkning av produkter med genmodifierade beståndsdelar. Dessutom har man i definitionen av "naturliga" ämnen inkluderat en del genmodifierade ingredienser,

Lagen går egentligen under namnet "Safe and Accurate Food Labeling Act", vilket ju är ironiskt eftersom effekten av lagen är ungefär det motsatta. Lagen begränsar dina möjligheter att veta vad produkten innehåller i och med att man inte längre kan kräva GMO-märkning. Men det finns ännu hopp för amerikanerna, för senaten kan ännu sätta stopp för lagen.

Om nu GMO är så himla ofarligt, varför krigar företagen med tänder och klor för att hindra märkning av deras produkter? Om det nu är så himla bra med GMO så skulle väl en sådan logo snarare öka försäljningen. Fast vi vet ju att så inte är fallet. Folk vill veta vad dom äter och har man ett val så väljer många bort genmodifierat. Därför vill företag som Monsanto istället föra oss bakom ljuset och inte berätta vad maten innehåller. Men vad skönt att i alla fall beslutsfattarna står på folkets sida. Åh, vänta nu... Jag blir inte klok i skallen på företag som Monsanto. Vad vill de? Pengar? Tror de verkligen på sina produkter? 

Varför ska vi bry oss om nåt som händer i USA? Medan vi var upptagna med att krisa över Grekland så röstade EU-parlamentet (i mediatysthet) för frihandelsavtalet TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) mellan EU och USA. Avtalet är komplicerat och mångfacceterat och flera röstningar återstår, men genmodifierad mat är en av många omstridda frågor i frihandelsavtalet. I korthet vill USA exportera genmodifierade produkter till EU, men EU länge har förhållit sig skeptisk till konsekvenserna av detta. Följande omgång i röstningen för EU:s del har skett 13-17 juli, men det verkar som om parlamentarikerna ännu har en lång väg att gå innan de kan enas om ett avtal. 

Mörkhet lite närmare hemmet här i Norden är riksdagsman Olli Immonen rasistiska och hatiska utläggningar om hur han vill utplåna multikulturalismen. Ljuset består i att finländarna har reagerat blixtsnabbt och ca. 15 000 personer har just demonstrerat mot anti-mångkulturalism. Däri ligger mitt hopp. Mänskligheten KAN fixa det här. Vi KAN ta oss i kragen och skapa ett bättre samhälle. Power to the people!

Kommentarer