Pesto, pesto, maskrospesto


Inspirerad av Sofie på Hälsovisare gick jag ut och plockade middagen direkt från gräsmattan och gjorde maksros-rucolapesto. Jaanå, några saker måste ju inhandlas från butiken. Såhär ungefär gjorde jag:

Ingredienser

2 nävar små maskrosblad
1 näve rucola
1 dl pinjenötter
1,5 dl olivolja och solrosolja
allt för många vitlöksklyftor
1 msk äppelcidervinäger
125 g parmesanost

Gör så här
Skölj maskrosbladen och rucolan och hacka till mindre bitar. Blanda alla ingredienser utom osten i en skål. MIxa ihop med t.ex. mixerstav. Riv osten och blanda i till sist.

Servera med
Zucchinipasta á la raw food: ta en liten squasch, skala bort det gröna skalet och gör pastaliknande remsor med hjälp av skalaren. Salta lätt, låt dra ca. 10 minuter och krama ur extra vatten före servering. Fröknäckebröd passar också utmärkt till dena pesto!

Kommentarer