Jag vill bo som Jonna Jinton

Ja, herre min tid. Jag vill bo som Jonna Jinton bor, men på andra sidan viken. Hennes hem i Västernorrland är så sjukt fint! Ett eget litet hus ute i ett stillsamt norrländskt (eller i mitt fall österbottniskt) landskap. Lugnet, friden, naturen, dimman, ängarna, solen, tjärnen, skogen, alla jädrans myggor (oh wait...).

Ett eget litet kök, en ATELJÈ eller studio, ett arbetsrum, ett mysigt sovrum, en kamin eller öppen spis, en egen trädgård, konst på väggarna, egna projekt och stil i inredningen. En liten egen familj också. Friheten att gå ut och vandra mitt i natten, sommar som vinter, för man vill eller bara helt enkelt måste, men man måste inte upp till kontoret följande dag. Istället skulle man få ta till sig av inspirationen och urkraften som finns där i jorden, på den platsen och sen låta sig skapa. Inte konst, men nåt åt det hållet. Kanske det bara skulle bli nåt konstigt. Vem vet? Men jag vet att jag vill pröva. Jag längtar efter det.

Jag läste nyss nånstans på internet att det är mindre sannolikt att man uppnår sina mål om man uttalat dem, än om man håller dem hemliga. Blir väl nån sorts övermäktig press kanske. Vad vet jag. Men strunt i det, jag tänker säga, ehem skriva, det högt, jag vill bo sådär, precis som Jonna.

Trevlig midsommar mina små midsommartroll!

Bilderna är mina egna.

Comments

Liljas Corner said…
Önskar du får göra det en dag... <3
TIDSTJUVEN.com said…
Vilken underbar dröm! Jag hoppas att den går i uppfyllelse. :) Små avlägsna stugor finns det gott om här i Österbotten, så jag tror helt klart att du kan hitta din stuga om du söker.
Tack Liljas Corner/Nina och Tidstjuven/Marie :) <3
Pernilla said…
åå du har fånga häran ett våran väg :) så fin bild
Ahaa en bekant här :) ätin it opp den :P