Matiga tips på 3 olika sätt

Tips, tips, tips. That's what I'm aaaall about. Kalla mig tips-damen. Eller, tja, Maggie.

1. GRATIS korvlagarkurs! Slow Food Ostrobothnias legendariska restaurangdag närmar sig! Vill du vara del av vårt fantastiska crew i år? Förberedelser den 14.5 kl. 15.30- ca. 20.00, i Vasa. Få gratis kunskaper i hur du gör din egen korv genom att delta i vårt korvstoppningstalko + en liten smakbit med dig hem. Vi gör även coleslaw. Anmälningar till info@slowfoodostrobothnia.com. Vår pop-up restaurang hittar ni i Vasa, i parken vid lusthuset framför Kuntsi på själva restaurangdagen den 16.5, kl. 11-14.


2. På bloggen "Roten till det goda livet" serveras för tillfället kompletta inköpslistor, veckomenyer och recept i fyra veckor för de som vill testa eller komma igång med en gluten- och mjölkfri diet. Jag har hakat på lite grann, i den mån jag är hemma om kvällarna och faktiskt lagar mat. Sen har jag lite grejer i kylskåpet som jag måste äta upp innan jag kan ge upp en helt mjölkfri (läs OSTfri) diet.

Detta för mig smidigt in på följande tips.

3. Marthornas kamp mot matsvinn har kört igång. Var femte matkass som vi bär hem i Finland hamnar i soporna. Usch. Vilket slöseri. Ett tips är t.ex. att göra en skön tomatsås och slänga i bröd som blivit för torrt för smörgåsen och såsen blir superkrämig och god. Eller göra en kall, god frappe av kaffe som blivit kvar i pannan. Kolla in fler tips på Marthaförbundets sida "Svinnkampen".

Comments