Spenatsoppa med Västerbottenost

Jag inledde påskledigheten med att tillaga lite spenatsoppa, raw food style. Jag vet, inte speciellt påskigt. Men attans gott. Jag prövade även lägga i lite Västerbottenost för en intressant tvist och det funkade riktigt bra. Så tja, helt raw var den ju inte. 

Favorit i repris, recept på spenatsoppa:

Färsk spenat, ca. 200 gram
Vatten, 5 dl
Citron 1/2 , saften
Avokado, 2 st
Persilja, en liten handfull
Salt och peppar enligt smak
Ägg, kokt
Groddar

Ta fram ingredienserna i god tid så de hinner bli rumstemperatur. Kör ner alla ingredienser i en mixer. För att underlätta mixningen kan det hjälpa att tillsätta bara lite spenat åt gången. Servera med t.ex. kokt ägg och alfalfa-groddar. För variation i smaken kan man tillsätta några skivor hård ost (t.ex. Västerbotten) eller soltorkade tomater i mixern.

Glad påsk!



Kommentarer