Slow Food, en fylld kalender och husletande

Förra helgens Slow Food-möte var fenomenalt! Riktigt lyckat på alla håll och kanter. Ni kan kolla in bilder från helgen på Slow Food Ostrobothnias Facebooksida och längst ner i det här inlägget. Att vara i samma sällskap och diskutera med liksinnade människor var just så inspirerande som jag tänkte att det skulle vara. Det här med Slow Food är verkligen nåt jag brinner för. Vi har ett megastort projekt på kommande till hösten med spännande gäster och program, men än kan jag inte berätta nåt mer. Sorry för cliffhangern....

För övrigt är det mycket på gång den här veckan. En hel del styrelsemöten. Förutom i Slow Food så är jag också involverad i styrelsen för ett Steinerinspirerat daghem, Iduna i Vasa, och i det lokala hembygdsmuseets grejer också. Och så håller jag ju ännu på med stödpersonsverksamheten. Superkul, men det blir lite mycket ibland.

Dessutom börjar ju nässlor och grönt picka upp ur jorden så småningom! Härligt att snart för börja samla igen.

Förövrigt söker jag också hus, vilket tar en del tid i anspråk. Jag har några kriterier. Det ska vara gammalt, helst 1800-tal. Det får inte vara sönderrenoverat. Orört och gamla buckliga glas är ett plus. Laminatgolv är en big no-no. Men ändå inte ett massivt renoveringsprojekt som aldrig blir färdigt. Hål i taket är till exempel ett minus. Det ska finnas rum för en stor fin trädgård. Gamla äppelträd och vinbärsbuskar är ett plus. Annars för det se ut lite hur som helst inuti. Huset ska finnas på landsbygden, gärna i slutet av någon väg så att man får lugn och ro från både biltrafik och grannar. Inom pendelavstånd från Vasa (Korsholm, Vörå, Malax). Så, det borde väl inte vara omöjligt!

Som avslutning här är några foton från Slow Food-helgen.

Lalle gård i Veikars.
Lalle gård i Veikars.
Lunch på Lalles gård. Lammgryta och rotsaker. Så gott!
Slow Food möte på gång.
Hönor i Vörå på Malakt gård.
Getter på Malakt gård i Vörå. Getter kan ge upp till 9 liter mjölk per dygn när de producerar som mest!
Tolv sorters sallad på Kodials gårdsbutik i Singsby, Korsholm.

Kommentarer

Hanna sa…
Lobbar hårt för att du ska satsa på nåt i Veikarstrakten. Vi lovar att ställa upp som kattvakter vid behov i så fall!
Mia sa…
Ja det låter som en dröm som även jag har.... ditt husletande alltså. Men i mitt fall är det nog bara att finna mig i situationen tillsvidare. Hinner inte ens föra ut komposten just nu så vad ska jag ha ett 1800-tals renoveringsobjekt till?
Hanna: Veikars är ett fantastiskt fint ställe. Skulle gärna flytta dit om jag hittade nåt passligt. Hihi, joo kattvakt är en uppskattad bytestjänst mellan grannar!

Mia: Ja, du har rätt i att drömmen om ett liv på landet också kräver en hel del engagemang.