Att lära sig skicka reiki

Tidigare i somras gick jag på en grundkurs i reiki, eller Reiki 1 och lärde mig att ge reiki till mig själv och andra. Igår och förrgår gick jag på nytt till Studio Ester och lärde mig denna gång att skicka reiki på distans. Vilken upplevelse!

När man gör reiki genom att lägga händerna på kroppen så blir händerna ofta varma och ibland kan det kittla lite i handflatorna. När jag skickade reiki blev mina händer istället behagligt svala och det kändes som om en lätt bris strök min hud. Jag blev lite förvånad. Ibland kändes det som om jag hade på mig stora tjocka vantar av sval, skön energi. Beroende på vem vi skickade åt fick man olika förnimmelser och känslor i kroppen. Det låter konstigt, men det funkar.

Dessutom är det här någonting som alla kan göra. Man behöver bara aktivera sig och så har man ett behändigt sätt att hjälpa både sig själv och andra. Det är inte bara fysiska krämpor som man kan ge eller skicka reiki för, utan även för att situationer ska lösa sig på bästa sätt, för att man ska hitta den där lägenheten eller det där jobbet, för att husdjuret som sprungit bort ska hitta hem eller för att försöka hela nåt trauma från det förflutna. Mer reiki till folket säger jag bara.

När jag kom hem igår, ivrig och inspirerad, kokade jag en kopp te, tände några ljus och skrev i korthet ner tankar och känslor om hur det var att skicka reiki. Jag tror det här kommer att vara en nyttig färdighet att ha med mig under resan.


Kommentarer

Spännande! Blir så inspirerad att prova på reiki. Vilken ny fin hemsida du har fixat förresten! :)
Ja, det ska du pröva! Tack! Heh, det började med att jag bara skulle kolla om man kunde lägga till en headerbild och så eskalerade det... Och variation förnöjer ju :)
Reiki är så himla coolt! Jag har behandlat vår grannkatt några gånger, han har hjärtproblem. Hoppas den lilla klarar sig.