Tre tips

Förutom att jag vill locka er att delta i Jeppis Pride  - även om man inte kan infinna sig fysiskt på plats så kan man göra som Lindas Lantliga eller Solsken Sara och hänga tvätten på tork i Pridens färger - så har jag också tre heta tips åt er idag.

  1. Honungskväll hos Maria Österåker som bloggar på Lev mer på mindre. Tidpunkten är onsdagen den 6.8 kl. 18-20.30 och platsen är Veikars, Flemmingsbacken. Se hur honungen slungas, lär dig lite mer om bin och framförallt smaka på nyslungad honung! Samtidigt säljer de också råhonung, alltså honung som inte har blivit uppvärmd och därför också har mer nyttigheter bevarade. Bra stuff för raw foodare.

  2. Heidi har skrivit ett viktigt inlägg om ekosex, miljövänliga och hormonfria preventivmetoder. Sexlivet är måhända en privatsak, men valet av preventivmedel är inte det. Hormonstinna p-piller som hälsovårdarna trugar ut (ofta utan att ens nämna andra alternativ än kopparsprial som ju främst är för såna som redan har fött barn) har effekter på både miljön, djurlivet och förstås både kvinnor och mäns kroppar.

  3. Replot loppisrace har nu ett eget Facebook-evenemang. Kolla in och kom och besök vår ljuva ö lördagen 2.8 kl. 11-18
Bonustips: DN:s artikel om den akuta situationen med plast i våra hav. Mirkoplastdelar hamnar i fiskar som hamnar i oss som hamnar i graven fortare än planerat.

Kommentarer