Längtan efter livet utanför

Håhhåjajjaa. Måndag. Har lite måndagsleidon och sitter (på lunchpausen) och funderar på om det verkligen ska vara såhär. "Måndagsangst". Varför ska jag sätta min tid på sånt som inte känns bra och gott? Men jag vet, jag vet. Man kan inte vara lycklig jämt, allting blir i längden tråkigt eller tappar sin lyster. Man måste ju arbeta för att vara och ha en del av samhället, för att kunna skapa sig ett liv. Allt kan inte vara roligt hela tiden, ibland måste man göra tråkiga saker också för ett bra slutresultat. Ibland blir det som egentligen är roligt och intressant tråkigt, ibland.*

Men, alltså. Vem säger att det måste vara så? Tänk om man kunde få känna sig inspirerad och motiverad varje dag. Tänk om man kunde få beröra och hjälpa världen bli en lite bättre plats varje dag. Kunde det vara möjligt? Ett liv utanför ekorrhjulet. Det är bara så svårt att föreställa sig, när man inte vet hur det riktigt skulle se ut.

Men jag vet i alla fall att jag snart får en paus från allt som heter ekorrhjul. Längtar synnerligen dit idag. Nu är det bara 1 och 1/2 månad kvar till semestern och sen åker jag iväg i september till Asien. För just nu är jag trött i själen. Trött på normen, trött på samhällets rutor, trött på att alla felprioriteringar.* Jag gillar ju nog det jag jobbar för egentligen, men det finns tröttsamma moment. Såsom allt för många uppgifter.

Kommentarer

Peppe sa…
Jag tror absolut att man kan vara lycklig varje dag. Det har jag varit här i LA, så JÄVLA lycklig. Visst har jag jobbar och slitit och haft dalar, men den absoluta majoriteten av tiden har allt känts helt rätt.

Våga lämna ekorrhjulet!
Nanó sa…
Jag håller med Peppe! Man måste våga! Jag tror inte att alla är skapta för att göra samma saker dag ut och dag in, på samma plats, samma tider osv osv. Man måste få ta en paus, andas in ny luft. Jag är nyfiken på hur din resa kommer bli :) Kommer du blogga nåt från Asien?
Maggie sa…
Peppe: jag blir glad både för din och för min egen del att höra det där! Precis, livet kan vara stundvis tungt men om det ändå känns rätt i maggropen...

Nanó: Jag håller med dig, paus från rutiner är det jag längtar efter nu. Men framförallt längtar jag efter att känna ett sug efter att få börja dagen, få köra igång med det program jag har framför mig. Huhhu. Hur ska jag klura ut vad det är? Men kanske Asienresan hjälper mig med det. Eller så inte. Jag ska nog försöka blogga så gott det går :) O tack för dina ovärderliga tips och råd!