Jag fattar inte

Jag fattar inte hur man inte kan fatta att mänskligheten inte ständigt kan konsumera mera, mera, mera för att "rädda" ekonomin. Jag fattar inte hur politiker och andra av konsumtionssamhällets anhängare inte kan fatta att det inte kommer att finnas någon ekonomi att "rädda" om vi fortsätter såhär. Jag fattar inte hur man inte kan ha ett perspektiv som är längre än vad näsan räcker. Jag fattar inte hur man inte kan se att det är fullständigt orimligt att expandera i oändlighet. Jag fattar inte hur man inte kan förstå att det helt enkelt inte är möjligt. Jag fattar inte hur man inte kan förstå att vi måste minska på vår konsumtion och down shifta. Jag fattar inte hur man inte kan fatta det här.

Jag kan fatta (men inte gilla) att man inte bryr sig. Men att man verkligen inte verkar greppa det här? Kan någon förklara det för mig?

Kommentarer

Mia sa…
Folk lever i sina bubblor, de flesta ids inte tänka längre än vad näsan är lång. Det är dessutom för svårt att inmunidiga, för det betyder så mycket för identitet och livsstil.
Ja, konsumtion av en viss sorts produkter m.m är en stor del av människors identitet. Damn att marknadsföreningen har lyckats så bra med detta. Det handlar om att branding av sin egen personlighet mha. Appelprodukter, Monday-jeans, Playstation 4 ect ect.