Egen maskrossaft

Maskrosor, maskrosor, maskrosor! Det är allt jag tänker på just nu. Nåneeej, men nästan. Jag har testat på att laga maskrossaft. Jag gillade smaken riktigt mycket! Man kan ana lite av maskrosens beskhet, men den är inte för dominerande. Receptet hittade jag här. Jag tycker den blev ganska stark så jag rekommenderar att man blandar ut saften med lite vatten när man spiller upp i glaset.

MASKROSSAFT

Ingredienser
1 liter maskrosblommor (endast kronblad, ca. 2 liter orensade)
1½ liter vatten
1 skivad citroner
2-3 dl socker

Gör så här:
Rensa blommorna och skölj dem noga. Plocka bort det gröna på blomman. Saften kan bli besk om mycket av det gröna kommer med i saften. Koka upp blommorna, vatten, citroner och socker. Låt stå i ca 6 timmar, sila bort allt genom kaffefilter. Jag hade min sats att stå i nästan ett dygn innan jag silade genom en vanlig finmaskad sil och det blev hur bra som helst.


Kommentarer

föräldrarna har hela gräsmattan full med maskrosor, så borde kanske föreslå det här åt dem.. :P
Hehe, uppskattas säkert...?