Tipskalender

Följande evenemang äger rum på våra fagra plattmarker som kallas Österbotten inom den närmaste tiden:

- Internationella Restaurangdagen 17.5 och Slow Food Ostrobothnia deltar med en pop-up restaurang med närproducerad säsongsmat. Menyn består av förrättstallrik med rotsakschips, inhemsk fisk eller korv, huvudrätt med krämig nässelsoppa med lammkött, ägg och färskt bröd och till efterrätt "Österbottnisk panna cotta" alltså kalvdans med rabarber. Som drickbart finns färskt källvatten, björksav och naturens te. Vi kommer att hålla hus vid Vasa sjöfartsmuseum på Sundsgatan 27 i Vasa kl. 11-15. Det kommer att bli great!

- jag föreläser på Kruska Café 21.5 kl.18 om nässlor, björken, maskrosen och annat gott från naturen. Nässelplättar i all ära, men det finns så mycket mera man kan göra med naturens skafferi! Anmäl gärna på förhand till Kruska så att vi vet lite grann på förhand angående ingrediener ect. Jag tänkte nämligen göra ett recept av maskros (enligt mån av möjlighet) och/eller någon dryck av björk.

- världsomspännande Marsch Against Monsanto 24.5 ordnas (förhoppningsvis) även i Vasa detta år. Det handlar om att reglera användningen av GMO, att kräva säker vetenskap (som inte finansierats av bolagen som har att vinna på "goda resultat"), att säkra etisk och rättvis matproduktion, att inte låta miljöförstörande storföretag som Monsanto dominera och slå ut mindre aktörer och naturens biodiversitet, att kämpa för en hållbar matproduktion som tar både människan, djuren och naturen i beaktande - inte bara pengar, pengar, pengar.

Vår fina affisch har planerats av Peppy Design/ Petra Långfors.


Kommentarer