![]() |
Lite normal frukost med kaffe, ägg, croissant, kiwi och satsuma, men även en färsk sats med kombucha. |
Igår fick jag dessutom vandra i skogen en halv eftermiddag tillsammans med min stödis på ett friluftsevenemang som FDUV ordnade och ni vet ju hur jag gillar att traska runt i lummig skog. På kvällen fick jag filosofera och fundera en stund med kompis om livet och vad man borde göra av det. Skönt med liksinnat folk.
Förresten, tackvare Morotsila har jag fått till en sats med kombucha! Kombucha är alltså fermenterat te som tillagas med hjälp av en svamp eller scoby, som bildas vid varje ny sats av kombucha. Kombucha innehåller antioxidanter och är bra för tarmfloran. Har du t.ex. varit på en antibiotikakur nyligen, så lönar det sig att försöka återställa bakteriefloran i magen med hjälp av kombucha.
![]() |
Här är kombuchan ännu lite grumlig efter att jag nyss hällt upp den. Den klarnar bara den får stå en stund. |
Kommentarer
Jag hittade din blog av en ren slump när jag frenetiskt googlade var jag kan hitta "scobysar" i Österbotten :) I våras köpte jag mig en kombucha starter som jag fått några satser kombucha av. Idag tittade jag i kärlet där min kombucha ligger och gottar sig och hittade mögel :S Inte har du ännu extra scobysar att ge bort? :)
Hälsningar Annika från jeppis
Hm tyvärr tror jag att mina kombuchascobys är ganska "sovande" eller rent ut sagt döda redan. Jag har i tankarna att försöka återuppliva dem, men vi kan återkomma till att dela med mig av godheterna då. Hoppas du hittar några nånstans närmare. Det lönar sig kanske att fråga i olika ekologiskt sinnade forum och grupper (eller REKO?) så kanske det visar sig att grannen din har ett par scobys :)