Recept på maskrossallad

Nu när späda, söta små maskrosblad börjar finnas i parti och minut kan man passa på att spara en slant och lite rum i butikskassen genom att göra en sallad av masksrosblad. Det finns över 1000 olika sorter av maskros, men de som lär vara godast är de som är lite spretiga och granliknande till formen. Det är förstås bäst att pröva sig fram för vi har ju alla olika smaklökar.

Om en är ovan med den lite beska, rucolaliknande smaken kan en blanda ut maskrosbladen med vanlig sallad eller skära bort mittådran på bladet som innehåller maskrosens bitterämnen. Tomat är också ett bra komplement till maskrossalladen. Krydda sedan med lite olja (oliv-, sesam-, ryps- eller den olja man gillar bäst), salt, peppar, äppelcidervinäger, pumpafrön och lite russin eller andra torkade frukter. De söta torkade frukterna blir en bra motvikt och kontrast till maskrosen.

Bild av salladen har jag inte ännu. Jag var superdålig på fota under Kruskakvällen.

Kommentarer