Slussen är öppen

Jag fortsätter att slussa er vidare till bra platser på internet istället för att själv författa så mycket texter eller fota fina bilder. Jag VILL, men jag prioriterar lite annat just nu: styrelsemöten, långa frukostar, HIMYM-maraton, fönstertvätt, promenader i solen (ja, och "lite" jobb, jobb, jobb) och så vidare.
  • svenska tidningen Metro har skrivit ett kort reportage om hur man sanerar bort miljögifter ur hemmet. Det tåls att upprepas: all plast som är mjukare än lego och äldre än år 2000 kan kastas. Och även flipflops, flamskyddade soffor, impregnerade möbler och platsburkar för mikrobruk.
  • Fina Christina börjar - liksom jag - bli sugen på den årliga vårliga bloggträffen i Vasanejden. Kom med!
  • jag har gått och funderat på det som Peppe skrev om för en tid sedan om att inte bekräfta den manliga normen genom att betona det kvinnliga. Gå in och läs om ni inte redan följer Peppes blogg. För herre min hatt, kvinnor är som vilka människor som helst! 

Kommentarer

Åh, ny design här :)

Smart med det där om legoplasten. Jag försöker göra mitt bästa att rensa ut den där plasten nu. Och det kryper i hela mig när jag handlar mat som är inplastad.
Jaa-a varför ska speciellt den ekologiska maten var så jäkla inplastad? Jag har förstått att det delvis handlar om att skilja eko från konventionellt, från att förhindra kontamination och delvis för att skydda produkterna (som kan vara stötömtåligare?). Men en del av plasten är tydligen gjord av majs och socker och är därför komposterbara! http://www.rulesofgreen.com/2014/04/positive-suprise.html
Ja, jag läste det också. Det är ju förvisso bra, men jag tror dessvärre inte att det är all plast som är sån. Då är det bättre att handla på rena ekologiska affärer där de inte kommer i kontakt med några besprutade varor. Fast det gör jag ju inte alltid.