![]() |
Kålwraps med rucola, morot, tomatröra, avodakodressing och lite örtsalt. |
Kålwrapsen var igen enligt Erica Palmcrantz Aziz recept och går ut på att riva 3 morötter samt mixa 2 dl soltorkade tomater i olja till "pesto" och sen ännu göra en avokadodressing bestående av 1 avocado, 2 dadlar, 1/2 msk äppelcidervinäger, 1 1/2 dl vatten och 2 tsk limejuice i mixern. Sen öser man allt på kålblad och mumsar i sig. Enligt receptet skulle man ha vitkål, men det äter jag till lunch nästan varje dag (och är ganska mycket att tugga) så jag tog hellre kinakål med en bädd av rucola.
![]() |
3 rivna morötter, kinakål, röra av soltorkade tomater och avokadodressing. |
Att jämt pröva nya recept är ju hur kul som helst! Lite jobbigt förstås också med så mycket nytt, men väldigt nyttigt att vidga mina vyer.
Söndagen gick förövrigt åt på Älvbyarnas Må bra-dag i Veikars. Det var kul att träffa många bekanta och jag fick en hel del av mina torkade örter sålda. För att droppa lite namn så åkade jag dit med Hälsovisare Sofie och väl där träffade jag på Ekotanterna och Maria Österåker, Hanna (som vänligen kom med massor med små glasburkar åt mig), Ingemo från Kruska och så var ju Slow Food Ostrobothnia där också. Ja, och hel del annat folk förstås.
Kommentarer