Kvällens raw food mellanmål med päron

Ikväll testade jag på ett mellanmål från Palmcrantz Aziz raw food bok. Egentligen ska man äta mellanmålet där kring 15-16-tiden enligt hennes schema, men jag äter hellre en frukt på jobbet kring två, mat när jag kommer hem och sen nåt smått till kvällen. Så mellanmålet här är egentligen ett kvällsmål.

Mellanmålet ska egentligen basera sig på fikon, men mitt skafferi är fullt av torkade aprikoser så jag använder hellre upp dem. Det funkar.

Ingredienser
1/2 dl valnötter
5 fikon (jag använde aprikos), blötlagda i 4h
1/2 tsk kanel
1-2 cm riven färsk ingefära
2 tsk citronjuice
1 krm muskotnöt
1/2-1 dl blötläggningsvatten från fikonen
1 päron

Så här gör du: kör valnötterna i matberedaren. Tillsätt fikonen och kör igen. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills det blandats ihop. Skär päronet i skivor och bre ut röran på skivorna.

Jag använde mig av mixern, eftersom jag inte har en ordentlig matberedare. Sen satte jag kanske lite för mycket vätska så jag måste få röran fastare genom att sätta till lite cashewnötter. Det funkade bra. Nötterna mixades inte helt sönder så konsistensen blev härligt crunchy. Och så hade jag ingen färsk ingefära, så jag tog ingefärapulver istället. Det blev gott, bättre än vad man kanske skulle tro. Riktigt gott faktiskt, muskoten och citronen var en spännande smakkombination, men det är ändå inte en av de största höjdare jag lagat. Duh, det finns ju ingen choklad i detta recept...

Kommentarer

Nu äter ju inte jag så mycket mellanmål, men det kanske går att ha det som nån röra till nån sallad eller nåt. Det låter i allafall gott.
Ja, kanske det funkar till en sallad, gärna en söt sallad med nån frukt i, så följer det receptets smakkomposition.