HitREcord - konstens fria former

En ny T-skjorta från hitREcord.
En topp från samma ställe. Och lysblå strumpbyxor med yogashorts. Givetvis, lördagsfin.
Jag har ju tagit ett beslut att köpa alla mina kläder second hand, det vill säga inga nytillverkade plagg (med undantag av underkläder och specialplagg). Nu har jag ändå klickat hem två nya skjortor från hitREcord. Men vänta! Det är för en god saks skull.

HitREcord är nämligen ett öppet samarbetsbaserat produktionsbolag där artister av alla slag - skribenter, musikanter, illustratörer, fotografer, videomakare, storytellers, ressigörer, skådespelare, kläddesigners, you name it - kan bidra med sina alster. Artisterna laddar upp sitt material på sidan och får även själva fritt remixa, låna, och utveckla sin produkt tillsammans med de andras bidrag. Slutresultaten är så häftiga! Poängen med hitREcord är inte att bli multimiljonär, utan att sprida konsten. När en produkt genererar pengar - t.ex. böcker, live shower, skivor - delas vinsten 50-50 med artisterna som bidragit.

Mannen bakom idéen är Joseph Gordon-Levitt. Åh, så söt och charmig. Tanken är alltså att föra samma kreativa människor och skapa någonting nytt. Jag fullkomligen älskar hur fria former detta samarbete har! Sen att okända artister - i princip vem som helst - får ett forum och tillfälle att lyftas fram för en stor publik är ju härligt. Så jag köpte skjortorna för att understöda projektet.

En finsk artist Ppeppina har bidragit med musiken till videon Mademoiselle Noir, men den här korta men sanningsbaserade historia nedan om stjärnorna är nog min favorit.

Kommentarer

Lotta sa…
Ljuvlig film och accent... :D Snygga kläder du klickat hem, du matchar Kimmens neonfärgade cykelkläder... ;)
Lotta: ÄLSKAR accenten! :D Hihi, neon är bra ;) Speciellt om man beger sig ut på vägarna! Men de var faktiskt inte från hitrecord, utan helt från Finland.