Raw life

Apelin-morotsjuice med bladselleri.
Ny dag, nya tag. Jag har börjat dagen med färskpressad apelsin-morots-selleri-juice. Selleri innehåller vitamin A, C, K, folsyra, kalium, B-vitaminer, kalcium, fosfor och magnesium och har en renande, vitaliserande och stärkande effekt på kroppen och blodet. Så det är en bra grönsak att börja dagen med. Alternativt kan man dricka lite citronsaft och vatten. Citron är nämligen också renande och har en basisk inverkan på kroppen (trots att den smakar surt). I dagens läge går de flesta av oss omkring med något försurade kroppar eftersom vi äter för lite grönsaker och för mycket kött, socker, mjölkprodukter, vitt mjöl och kaffe.


Raw food recepten har också börjat hitta in i vardagen. I slutet av veckan blev det Västerkustpasta och i helgen blir det kanske lasagne raw food style. Mmmm. På måndagen tänkte jag köra igång Erica Palmcrantz Aziz treveckorsprogram från boken Raw Food - ett lättare liv på tre veckor. Nu ska jag strax iväg till Raawka på lunch med kompis.

Ha en skön lördag!
Godaste Raw food lasagnen!

Kommentarer

Det är så roligt det här med raw food. Jag har snöat in lite på det nu den senaste tiden och i förrgår lyssnade jag på en podcast med hon Erica och den raw food lasagnen som du länkar till har jag med gjort. Fantastiskt ostsås alltså.

Jag blir så peppad av dina rawfoodsinlägg :)
Linda: hehe jaa jag snöar också in på olika teman ibland. Härligt att höra!